Тази седмица от Милена Ташкова в рубриката Психо-тест: представяне на книгата „Тихо“

Тази седмица изданието е малко по-различно — представяме книгата на Десислава Христозова „Тихо! За това не се говори“. Тя е своеобразна камбана и първият удар на кимвала е за това да се работи в насока профилактика, приемане на затлъстяването официално за заболяване, промяна в закона, предоставяне на здравни пътеки и направения за диетолог. Темата е свързана с професионалната работа на Милена Ташкова, както и с дългогодишните усилия на нея и екипът ѝ за превенция на проблемите на храненето чрез благотворителния проект Живот на килограм.

За своите няколко години съществуване рубриката Психо-тест с участието на психотерапевта Милена Ташкова се превърна в любима на хилядите слушатели на БГ радио. Идеята и инициативата дойде от журналистката Богдана Трифонова, с която се запознахме покрай силната ѝ подкрепа за нашия благотворителен проект Живот на килограм.

В Психо-тест Милена разказва в 10 минути интересна тема, свързана с нашата психо-емоционална зрялост и порастване. Всеки вторник, малко след 9:30 часа, слушателите имат възможност да се срещнат с нея в ефир и да чуят, да разберат, да осмислят много и важни неща за своето психо-емоционално порастване.

Милена Ташкова е клиничен психолог, директор на “Психодраматична  работилница”, психотерапевт, супервайзър и обучител по метода психодрама и главна част от проекта „Живот на килограм“, който помага за превенцията на хранителните разстройства при тийнейджърите.